Zamieszczone przez oskar12345
Dla mnie jak coś jedzie jak moja obecna F2 to jedzie bo jedzie i do przemieszczania wystarczy, ale o jakiejkolwiek satysfakcji z osiągów nie może mieć miejsca (konfort to inna brożka).
Kolega Philu, skoro jeździł O2 z 1.6 to mniej więcej wie czego się spodziewać po 85KM. Mniejszą moc nadrabia większym momentem, ale na cuda nie ma co liczyć.
I tylko odpowiedź na pytanie czy 1.6 było wystarczające, czy powodowało czasem braki i flustracje przy wyprzedzaniu na drodze ?? Bo jeśli tak, to 85KM nie jest dla Ciebie.
Tak jak pisałem jeździłem 105KM 6b i ten naprawdę mnie zadziwił na plus. Jest dużo lepszy o 1.6, w sumie to wrażenia są jakby silnik miał pojemność 1.8 w stosunku do 1.6, a nie mniejszą.
Mając doświadczenie z użytkowania auta oferującego takie same osiągi jak O3 85KM (F2 1,4 16V) stwierdzam, że są one niewystarczające i ja bym osobiście nie kupił tej wersji. Jeżeli ktoś to zrobił to OK jego sprawa i słowa te nie są złośliwą odpowiedzią dla kolegów z forum jeżdżącym tymi wersjami, ale stwierdzeniem po doświadczeniach i informacji zebranych na necie.
Ciekawe jak wyglądają wyniki dla 85KM po obciążeniu auta i zmianie na koła o szerszych oponach i większych felgach. Jak tak dla mojej F2 to nie jest dobrze. :|
Komentarz